Op de plek waar onze krakersgemeenschap al tientallen jaar actief is, bouwen wij de eerste nieuwgebouwde en permanente woon-werkbroedplaats in collectief en ongedeeld eigendom. Dat betekent: huren tegen niet meer dan de kostprijs, DIY zelfbeheer, geen winstspeculatie op de waardestijging.

De bouw start eind 2022, en het pand wordt eind 2023/begin 2024 casco opgeleverd. Het gebouw zal bestaan uit vier verdiepingen, waaronder een begane grond met een black box, studio’s en een sociale kantine. Op de eerste, tweede en derde verdieping zal een groep van ongeveer twintig mensen wonen en zijn ook ateliers. De locatie is vlak bij de A10, niet ver van treinstation Amstel en metrostation Spaklerweg en Overamstel. Wie er nu gaan wonen en werken kan je zien op https://bajesdorp.nl/mensen. Samen hopen we een plek te bouwen waar de buurt en verschillende scenes van de stad elkaar kunnen ontmoeten en inspireren.

Begane grond

Een zelf-georganiseerd collectief van betrokken kunstenaars, filmmakers, muzikanten, cateraars en tuinkenners is bezig met het realiseren van de Ground Floor.

Tuinen

Aan de oostkant is de bestaande Bajestuin, een kavel in bruikleen, op de grens van Amsterdam en Ouder-Amstel, die geheel door vrijwilligers wordt gerund. Aan de westkant van het gebouw is een grote tuin tot aan het spoor, die deel uit maakt van de kavel van Het Nieuwe Bajesdorp. Dit zal bestaan uit een voedselbos, maar er zal ook een klein open podium zijn voor performances in de buitenlucht.

Crowdlending

In 2021-2022 hebben we een succesvolle crowdlending gedaan en 600.000 euro aan obligaties verkocht. In 2023 verlopen we nogmaals obligaties om de eindstreep te halen. Daarvoor verkopen we EU75.000,- aan obligaties. Klik hier om je obligatie te kopen. Meer informatie over de obligaties staan op deze website.

Nieuwe huurders

Wanneer we op zoek gaan naar nieuwe huurders, laten we dat altijd via de nieuwsbrief weten.