“Oase in het Bajeskwartier”

“Deze in het groen verscholen vrijplaats nu al een oase in het Bajeskwartier. Het is de menselijke maat die de stad nodig heeft.”

Jaap Huisman (Het Parool)

“Good and sustainable”

“Bajesdorp means to me a good and sustainable approach towards new urban concepts.”

Stepan Marecek

“Een groep fijne, open, initiatiefrijke mensen”

“Bajesdorp betekent voor mij een groep fijne, open, initiatiefrijke mensen, die mooie en unieke dingen organiseren, o.a. open trainingsweekeinden voor acrobatiek inclusief eten, samenzijn voor een lage prijs zodat iedereen deel kan nemen.”

Det Rijven (Stichting Stapel)

“Al jaren een veilige haven”

“Bajesdorp is voor mij al jaren een veilige haven waar ik altijd verrast wordt en waar ik me altijd welkom voel; de broodnodige afwisseling in het culturele klimaat van de stad.”

B. Sondervan

“Grassroots”

“Bajesdorp betekent voor mij een van de laatste culturele bastions van Amsterdam die grassrootswaarde aan de stad toe blijft voegen.”

S. Baljon (Theatergroep Sjamandada)

“Trouwe buur en voorbeeld voor de maatschapij”

“Bajesdorp betekent voor mij een trouwe buur, een voorbeeld van hoe je mooi kan samenleven, werken, delen, uitwisselen, een voorbeeld voor de maatschappij. Mogelijkheden tot experimenteren en exploreren van verschillende levenswijzen die van pas kunnen zijn met oplossingen van huidige en toekomstige maatschappelijke problemen. Kleinschaligheid is de oplossing van sociale verslommering.”

Renee van Beek

“Autonoom, vrijgevochten en naar buiten gericht”

“Bajesdorp betekent voor mij een stuk Amsterdam zoals ik dat ken van vroeger autonoom, vrijgevochten, naar buiten gericht!”

Jeroen Regtien (Tres Locos)

“Cultureel erfgoed”

“Bajesdorp betekent voor mij cultureel erfgoed: de Bijlmerbajes is een belangrijk onderdeel van de identiteit van Amsterdam, van Zuidoost en zelfs van Nederland.”

S. Franken (Suzanne Franken Consultancy)

“It is all in the mix”

“Bajesdorp als kleinschalig tuinwijkje draagt bij aan de diversiteit van dit gebied. Zeker wanneer de gevangenis wordt verkocht, is het belangrijk de mogelijke eenzijdigheid (werken en één soort wonen) te doorbreken. Het kenmerk van Amsterdam is juist de balans van wonen, werken en recreëren.
Op de vraag aan bezoekers van Amsterdam: ‘wat vind u aantrekkelijk in deze stad?’ wordt bijna altijd geantwoord: ‘it is all in the mix‘. En het zijn deze unieke plekken die daar kleur aan geven.”

Dr. Leon Deben (UvA)