De financiƫle markt is op dit moment weerbarstig en de rente voor de hypotheek is in Nederland enorm gestegen. Ondanks dat onze sociale Duitse GLS bank de lage rente voor ons zolang mogelijk heeft vastgehouden is de rente ook voor ons project toch iets omhoog gegaan. Met als gevolg dat we nog best wat meer geld bij elkaar moeten verzamelen om toch echt echt echt te kunnen gaan bouwen.
En daarom…

EXTRA OBLIGATIES
We hebben wat extra subsidie van de gemeente Amsterdam toegezegd gekregen. Ook gaat de huur van de woon- en werkruimtes ietsje omhoog (gelukkig nog onder de sociale norm). Hiermee kunnen we voorzien in een deel van het extra benodigde geld. Voor het resterende deel geven we extra obligaties uit. Het gaat om een bedrag van 40.000,-.

DEADLINE 15 JULI
Er is een beetje haast bij geboden. Het bedrag dat we nodig hebben om het rente-gat te dichten is in vergelijking met de 570.000,- euro die we eerder met jullie hulp verzamelden een schijntje. Alleen daar hadden we wel meer dan een jaar voor. Nu hebben we maar een paar weken! Tot 15 juli 2022 om precies te zijn. We houden er namelijk rekening mee dat daarna de rente nog meer zal stijgen!

Wil jij 4x 250 euro investeren? Meer (of minder) mag natuurlijk ook! Ga dan snel naar: http://vrijkoop.bajesdorp.nl/winkel

Groetjes van Femke, Nina, Barbara, Bram, Luka, Arthur, Lisa, Wanda, Martin, Marije, Anas, Anastasis, Joram en Ana