Hoi Vrijkoper,

Misschien heb je het al via de nieuwsbrief vernomen: we hebben grote sprongen voorwaarts gemaakt de afgelopen maand.

Als eerste is de omgevingsvergunning binnen! Deze is sinds deze week van kracht en een deel van de kosten voor deze omgevingsvergunning zullen we ook betalen met het geld wat we via obligaties hebben geleend.

En daarna is het zeker dat we ons gebouw mogen gaan bouwen!

Maar we zijn er nog niet helemaal. Toen eind vorig jaar – mede door corona – de bouwkosten met 8% stegen, kwamen we voor een dilemma te staan. Blijven bij onze favoriete duurzame Duitse GLS bank of in zee gaan met de Rabobank die ons een – zeer welkom – hoger hypotheekbedrag kan verstrekken. Maar aangezien we niet van alle projecten blij worden waar de Rabobank haar geld in investeert, besloten we nogmaals te gaan onderhandelen met de Duitse GLS bank. Met succes. De GLS wil ons tegemoet komen door een iets hoger bedrag aan ons te lenen met een iets langere terugbetaaltermijn. Intussen steeg bovendien de rente bij de Rabobank en besloten we unaniem om voor de GLS te gaan!

Dit betekent wel dat we meer eigen vermogen moeten binnenhalen. Van de €570.000 aan obligaties die we nodig hebben als aanvulling op de hypotheek van de GLS hebben we al 91% verkocht (18 april l.j.). De eindsprint om de laatste obligaties te verkopen is gestart! Over 2 weken (30 april) moeten we aan de gemeente en de bank kunnen laten zien dat we ons project financieel rond kunnen krijgen, dus dit is het moment om nog een beetje extra te investeren!

Mocht je hier meer over willen lezen over ons project ga dan naar: http://vrijkoop.bajesdorp.nl/
De obligaties zijn te koop via: https://vrijkoop.bajesdorp.nl/winkel/
Ons leuke filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=ZlYGdxbea3w
English: https://english.bajesdorp.nl
Update over de financiën en exploitatie: https://bajesdorp.nl/wordpress/wp-content/uploads/2022/03/Update-financieringsplan-en-exploitatie-maart-2022.pdf
Word lid van onze nieuwsbrief: https://bajesdorp.nl/nieuwsbrief/

Solidaire groeten van Bajesdorp