De afgelopen twee maanden heeft Kaser in Bajesdorp gewoond als Artist in Residence. Kaser is een Syrische muzikant en heeft in het EI-complex meegewerkt aan het opzetten van muziek workshops voor mensen uit het AZC. Er komen nu elke zaterdag ervaren en onervaren muzikanten oefenen.

Kaser woonde zelf ook in een AZC en was blij een tijdje in Bajesdorp te kunnen wonen. Hij heeft Bajesdorp ervaren als een dorp zoals hij dat thuis in SyriĆ« kent: waar iedereen elkaar kent, mensen bij elkaar over de vloer komen en alles van elkaar kunnen lenen. Kaser vindt het jammer Bajesdorp te verlaten maar heeft via gemeente Amsterdam een appartement gekregen dus dat is ook heel fijn.

Vorige maand organiseerde Kaser een avond met Arabische muziek in de Muiterij. Mensen die wonen in het AZC (voormalige Bijlmerbajes) en vrienden van Bajesdorp kwamen samen en konden meespelen. Het werd een hele bijzondere, warme avond. Vanwege dit succes komt Kaser een paar keer per jaar in Bajesdorp zo’n avond organiseren. We houden je op de hoogte wanneer deze avonden plaats gaan vinden!