HET NIEUWE BAJESDORP

15 jaar geleden is ons collectief begonnen met het wonen en werken in de voormalige cipierswoningen van de Bijlmerbajes. Net als veel geliefde vrijplaatsen in Amsterdam konden we de sloophamer niet tegenhouden. Sindsdien hebben we gestreden voor het behoud van de grond als collectief eigendom. En met succes!

Het nieuwe Bajesdorp gaat namelijk de opdracht geven voor de eerste nieuwbouw woon-werkbroedplaats in Nederland, een sociaal en duurzaam pand met circa 20 woon- en werkplekken voor kunstenaars en activisten. Via het VrijCoop-principe (vastgoed in handen van de gemeenschap) kan het gebouw nooit verkocht worden op de vrije markt. Zo gaan we, een groep bewoners die het heft in eigen handen neemt, tegen de stroom van marktdenken en gentrificatie in!

De financiering van het nieuwe Bajesdorp bestaat voor circa 65% uit een hypotheek van de bank. Een deel van de financiering van het pand zal worden betaald met eigen inbreng en verschillende subsidies. Voor het resterende bedrag beginnen we deze herfst met het verkopen van obligaties. Dit is een bewuste keuze, we willen met ons project midden in de maatschappij staan. Door te investeren help je ons met het realiseren van dit project.

Dit najaar starten we met de obligatieverkoop. Wil je hier meer over weten? Kom dan naar een van onze informatiebijeenkomsten.

wanneer: 4 oktober 2020
inloop: 15:00, aanvang: 15:30
waar: Nautilus zaal, Eef Kamerbeekstraat 1006
Wil je zeker zijn van een plekje, kom dan op tijd. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

wanneer: 7 oktober 2020
inloop: 19:30, aanvang: 20:00
waar: OCCII, Amstelveenseweg 134
We hebben maar een beperkt aantal plekken en vragen je om van te voren een plekje te reserveren via de website occii.org. Cash only.

Hopelijk tot dan!
Martin, Femke, Marije, Lisa, Arthur, Selina, Simon, Nina, Thomas, Bram en Barbara (zie ook https://bajesdorp.nl/het-nieuwe-bajesdorp/mensen/)

ps. Heb je interesse om een van de mede-investeerders te worden maar kun je er niet bij zijn? Of heb je nog vragen? Mail ons dan via financieel@bajesdorp.nl.