Circus Welkom! Zo heet het door Bajesdorpelingen in het leven geroepen project voor vluchtelingenkinderen.
Iemand welkom heten, is niet aleen maar zwaaien van een afstand. Het is naar mensen toestappen, ze leren kennen en iets samen gaan doen.” meent¬† Guro Falck Olsen, initiator van het project.

Op 22 oktober kwamen kinderen uit vluchtelingengezinnen in Amsterdam Oost naar Circuswerkplaats Boost om dingen te leren als jongleren, op een koord balanceren en piramiden met elkaar te bouwen. “Circus is voor deze doelgroep ideaal” zegt Bajesdorpbewoonster en kinderfysioterapeute Laura Borgst√§dt. “Sommige kinderen zijn nog maar heel kort hier en spreken weinig Nederlands, en circus leg je uit me je lichaam.”

 

Het project is een samenwerking met Circuswerkplaats Boost en Vluchtelingenwerk. Boost stelt haar circusstudio beschikbaar en Vluchtelingenwerk de contacten met de vluchtelingengezinnen.

We richten ons bij dit project op kinderen van gezinnen die al een verblijfsvergunning hebben en in Amsterdam Oost wonen” vertelt circusdocente Guro. “Zo hopen wij een band op te bouwen met de gezinnen en ze op langere termijn te betrekken bij activiteiten in Boost en in Bajesdorp.”

 

Wil je meer weten over het project, neem gerust contact op : circuswelkom@bajesdorp.nl