For Bajesdorps second docu night we selected three docus. Two short ones, made in Bajesdorp by two different crews: ‘Bajes te koop’ and ‘Amsterdam is changing’. The makers of the docu’s will give a short introduction & aftertalk in person :-). The third docu is called ‘My Brooklyn‘ (ENG), made by Kelly Anderson. In her neighbourhood she uncovers the web of global corporations, politicians and secretive public-private partnerships that drive seemingly natural neighborhood change. The film’s ultimate question is increasingly relevant on a global scale: who has a right to live in cities and determine their future?

Food: 19h
Screening: 20.30h

Bajes te koop (20 min, NL)
De korte documentaire “Bajes te koop” is een portret van een plek en haar bewoners. Het voormalige gevangeniscomplex, de Penitentiaire Inrichting Amsterdam Over-Amstel in de volksmond de Bijlmerbajes genoemd, staat te koop. De Rijksoverheid heeft in samenspraak met de Gemeente Amsterdam besloten het complex als één geheel te verkopen. Dat betekent dat naast de gevangenis ook de culturele vrijplaats Bajesdorp zal overgaan in andere handen. Los van een aantal Gemeentelijke randvoorwaarden, zoals wat sociale woningbouw en de vestiging van een school, is de toekomstige bestemming onzeker. Voor de huidige bewoners van bajesdorp zijn het spannende tijden en hangt hun lot af van de plannen van een toekomstige marktpartij.

Made by Poldox (Docu institute Amsterdam, Uva): Charley, Lorik, Ramon & Veerle

Amsterdam is changing (4 min, NL)
De woningmarkt staat onder druk. De diversiteit lijkt uit Amsterdam te gaan verdwijnen. In deze documentaire maken de filmers een verkenning van mogelijkheden om het anders te doen.

Made by: Ayla Lokhorst

Polderdoc pic 'Bajes te koop'

Location: Bajesdorp, De Muiterij Cafe, H.J.E. Wenckebachweg 20, Amsterdam